Kurv.0 Kategorier Tilbud Nyheder Mængde rabat Ris eller ros Produktforslag Tilbudsmail Om os Info Links

Kategorier - Fluehjul

Fluehjul

Når du skal fluefiske, er fluestangen klart det vigtigste redskab. Men uden et fluehjul på fluestangen, kan du ikke fiske med flue.

Fluehjulets primære funktion er at rumme den mængde bagline, runningline og flueline, som der er behov for, når du skal kaste fluelinen med din flue i enden af forfanget ud i vandet og så langt væk fra dig som muligt, derud hvor fisken står eller går. Fluehjulets størrelse og vægt er tilpasset AFTM lineklasserne fra 2-12, hvor klasse 2 er til det fineste og letteste tørfluefliskeri f.eks efter stalling eller bækørred i mindre åer og klasse 12 er til det tunge laksefiskeri med synkeliner og med vægtbelastede rørfluer i store strømfyldte flom elve med 14-16 fods stænger. Derfor skal fluehjulet have en ordentlig bremsefunktion, så der ikke kommer overløb, når storfisken ræser derudaf, så du kan "fighte" fisken på den bedste måde.

Fluehjulets vægt skal passe til fluestangens AFTM lineklasse og til stangens længde, så der er balance. (Kom ind i butikken og prøv tingene sammen med os, så du ikke vælger noget forkert) Grej.dk har en fiskesø lige udenfor butikken. Du kan osse få et fluefiskekursus i at bruge dit nye fluefiskesæt sammen med købet.

Et forkert vægt/balanceforhold mellem fluestang og fluehjul, kan også ødelægge  muligheden for lange kast og perfekte kast uden at fluelinen og runninglinen roder sammen. Derfor skal du altid vælge et fluehjul, der passer perfekt til din fluefiskestang.

 Der blev fundet 1 side med 26 resultater
Facebook Youtube