Kurv.0 Kategorier Tilbud Nyheder Mængde rabat Ris eller ros Produktforslag Tilbudsmail Om os Info Links

Kategorier - Liner

Liner - Nylon, Flet eller Fluorocarbon?

Nylon line (monofil line) er klassikeren som man kender helt tilbage fra starten af det forrige århundrede. Fordelen ved nylon liner er at linen er elastisk og derfor knækker den ikke så nemt, når fisken hugger, eller din agn går fast i bunden.

 Flet liner har revolutioneret kystfiskeriet med de meget ynde, men stærke og uelastiske liner. En normal fletline til kysten eller til putten hedder nu 0,11 - 0,13mm med en brudstyrke over de 10 kilo. Du mærker den mindste berøring af din agn og hug fordi fletlinen er total uelastisk.

Når du giver tilslag, så sidder fisken der som regel. Fletlinen kan IKKE anbefales uden monofil eller fluorocarbon forfang til spindefiskeri i stenede norske lakseelve, hvor fletlinen nemt kan blive slidt over. Her skal du vælge en monofilline (Chokline) som  du knytter til et forfang i enden af din fletline.

Fluorocarbon linen er meget velegnet som forfangsmateriale til fiskeri med flue. Især ved fluefiskeri med tørflue, gør Fluorocarbon en stor forskel, da linen, selv med meget små fluer, er usynlig for ørreden. Fluorocarbon liner er naturligvis dyrere end den normale nylon line, men du vil helt klart kunne mærke forskellen.
Grej.dk har et kæmpe udvalg af alle typer Fluorocarbon liner fra feks. Shimano, Sufix, SpiderWire, Fireline, J-Braid, Gorilla, Rapala, Siglon, Berkley, Rio og mange flere.Der blev fundet 18 sider med 897 resultater
Facebook Youtube